Medical Clinic

Bilde fra åpningen av Medical Clinic

Medical Clinic

 

Det er langt fra skolen Hope til byen Kilgoris. Derfor har de behov for en medisinsk klinkik i tilknytning til skolen. Medical clinic hadde byggestart i 2011 og er nå i drift.

 

Det var offisiell åpning i juli 2013, og det er ansatt en sykepleier som heter Eileen Chepkoech. Hun får også sin lønn ved hjelp av fadder i Norge.

Medical fungerer som helsesenter for elevene på Hope, og behandler enkle skader og sår både for elever og befolkningen rundt skolen. Helsesentert er viktig for å lære barna hvordan de unngår å bli syke med enkle forhåndsregler, så som personlig hygiene og å passe på at det de spiser og drikker er rent.

 

I Afrika spiser de mest varm mat. Nesten all mat blir lagd på åpen flamme inne i huset. Brannskader er veldig vanlig på barna, og det kan nå behandles her på Medical clinic. Malaria er den vanligste dødsårsaken i Kenya. Mange får ingen behandling, og da er faren for å dø stor. Med medisinsk behandling er er det stor sannsynlighet for å bli frisk.

Alvorligere tilfeller må sendes videre til sykehuset i Kilgoris eller Kisii.

 

På sikt er det målet å få en doktor tilknyttet Medical clinic, flere sykepleierer, og opprette laboratorium og fødestue.

 

 

David Kikwai tester vekta...

Sykepleier Eileen Chepkoech

Fra et av rommene på Medical clinic

Julie og Magdalena behandler en pasient

Magdalena behandler en pasient