Om oss

 

Historie

 

Hele "eventyret" om Hope Academy begynte med at David Kikwai var i Norge for å selge bøker for et norsk forlag, for å tjene penger til utdannelsen sin. Han kjørte land og strand på moped med bøkene sine. En dag i 2006 kom han til Apeland i Bjerkreim og ringte på døra hos Rita og Arne Edland. Siden de allerede var engasjert i Afrikaprosjekt var det ekstra spennande å få besøk hjemme av en Afrikaner, så de tok seg god tid til å snakke med han, og inviterte han tilbake på besøk seinere. Det var starten på et vennskap...

Rita og Arne drev et prosjekt i Tanzania ilag med Tollef Gjedrem, så han ble raskt introdusert for David.

David reiste hjem til Kenya, men kom tilbake i 2007 for å selge flere bøker, så han kunne gjøre ferdig pastorutdannelsen sin. Da bodde han flere måneder på Apeland og ble en del av familien der. Mens han bodde der, ble han grundig spurt ut om hva vi i Bjerkreim kunne hjelpe han med, og da fortalte han om sin visjon om en skole og barnehjem.

 

Rita, Arne og Tollef tenkte og diskuterte lenge før de bestemte seg for å satse på å hjelpe David i Kenya.

Det hele startet med innsamling av klær som ble sendt ned via posten. Mangen mangen esker med klær ble pakket og sendt på Apeland. I 2009 ble prosjektet presentert på vår årlige Afrikakveld på låven, og de innsamlede pengene derfra ble brukt til å bygge to klasserom som ble tatt i bruk januar 2010.

 

Etter dette har det gått slag i slag, og bygninger og elever har økt med stort tempo. Det har vært mangen utfordringer og diskusjoner for å komme dit vi er nå, men vi har fått utrolig mye glede og velsignelse tilbake...

 

I 2011 besøkte Maggie og Tollef for første gang Hope Academy, sammen med 8 andre fra Bjerkreim/Egersund/Flekkefjord. Vi ble mektig imponert over alt som hadde skjedd. Her har virkelig pengene vi har sendt ned gitt store resultater...

 

David Kikwai

 

David er den som starta heile ideen med Hope Academy. Han kom til Norge for å skaffe penger til utdannelsen sin. Han reiste land og strand på ein moped for å selge bøker for et norsk forlag. David er utdanna pastor. David er "sjefen" på Hope Academy.

 

 

Paul Muntomi

 

Paul er ansatt som økonomi- og fadderbarnansvarlig. Han er utdanna innen økonomi og ansvarlig for økonomien på Hope Academy. Paul er ansatt

David Nkume

 

David er utdanna lærer, jobber som rektor på en offentlig skole og er ansvarlig for kvaliteten på undervisningen på Hope Academy.

 

Det er disse tre sammen som står for drift og utvikling av Hope Academy.

Alle tre jobber MYE for Hope uten å få lønn for det..

 

 

 

Maggie og Tollef Gjedrem

 

Maggie er barne- og ungdomsarbeider og butikksjef for Igjen & Igjen, Tollef er bonde. Tollef har vært engasjert i Afrikaprosjekt siden 2003, Maggie siden 2009 da de giftet seg. På Gjedrem arrangeres låvefesten hvert år, og Maggie har startet antikvitetsbutikk til inntekt for Hope.

 

 

 

 

 

 

Peder og Olav Særheim

 

Lærere fra Sandnes som startet et hjelpeprosjekt på egenhånd i Kilgoris i 2011. Inngikk et samarbeid med gjengen fra Bjerkreim for å gjøre Window of Hope til et prosjekt som fortsetter å forandre liv i Kenya.

 

 

Frithjof Vassbø

 

Frithjof kommer fra Bjerkreim, men bor i Stavanger.

 

 

Kristin og Gudmund Oremo

 

Gudmund er bonde og kona, Kristin er lærer. Sammen har de en datter, og bor på Oremo, utenfor Bjerkreim